RSS

Translate

понеделник, 4 април 2011 г.

Студен порцелан 2

Най-накрая успях да забъркам правилното тесто, няма да ви казвам колко материал изхвърлих.Бързам да покажа въпреки недостатъците :






Направих грешка,че използвах оцелели елементи от предишния неуспешен опит-ягодките имат пукнатини тук-там, но ми беше жал да ги изхвърля.Едното бурканче както вече сте забелязали е точна имитация на първия опит с малка разлика в розовото.Мисля и да ги лакирам, но най-вероятно ще е отложено във времето.Имат си много недостатъци в изработката, но следващите ще са по-добри, важното за мен е , че не ми се напукаха.

4 коментара:

  1. Хайде ,мила Нелка, сподели точната рецепта с мен ,защото ме запали ,доста рових в нета,но така и не се реших да изпробвам някоя,все някой се оплакваше и реших да изчакав теб!
    А относно бурканчетата,много са сладурски!

    ОтговорИзтриване
  2. Много хубави са станали бурканчетата. Браво на теб, че си открила точната рецепта. :)

    ОтговорИзтриване
  3. Ади, рецептата ми е на око, но все пак:

    1 чашка царевично нишесте
    1 чашка лепило (препоръчвам Moment, има обозначение на тях D-2 .3 и тн., доколкото разбрах това е стандарт за еластичност и тестотоне се свива и пука от него след като изсъхне.Може и и някои от наште Ц-200 лепила да става, но аз пробвах с едно и резултата беше плачевен.)
    2 ч.л. глицерин
    1ч.л. лимонов сок
    1 ч.л.крем- моят е Dove cream
    Разбърква се всичко в неметален съд и аз го слагам микровълновата на 800 W и на всеки 15 сек.бъркам, така около 3-4-5 пъти, зависи от количеството.Когато започне да се отлепва от дъното и да става на топки аз го махам и почти веднага започвам да меся около 5-10 мин.(топло е, но се търпи).Ако се превари става твърдо, като гума и не става за нищо (и през това минах).Ако залепва за ръцете е недоварено-това не е проблем, пускам го за още 5-10сек и готово.После го оставям в намазан с крем плик в хладилника-може да стои доста време, аз пробвах 4 дни и му нямаше нищо.Збравих да кажа, че докато го меся също си мажа ръцете обилно с крем и на плота също слагам.Това е, нишо сложно, удоволствието е невероятно.
    Успех и като знам какви торти правите, само мога да си представя какви красоти ще излезнат от порцелана.

    ОтговорИзтриване
  4. Все ги гледам тия бурканчета и се каня да те похваля, ама днес вече ще го направя :) Имаш напредък и се радвам, че този път не се напука! Чакаме още ;)
    Благодаря, че сподели рецептата!

    ОтговорИзтриване

понеделник, 4 април 2011 г.

Студен порцелан 2

Най-накрая успях да забъркам правилното тесто, няма да ви казвам колко материал изхвърлих.Бързам да покажа въпреки недостатъците :






Направих грешка,че използвах оцелели елементи от предишния неуспешен опит-ягодките имат пукнатини тук-там, но ми беше жал да ги изхвърля.Едното бурканче както вече сте забелязали е точна имитация на първия опит с малка разлика в розовото.Мисля и да ги лакирам, но най-вероятно ще е отложено във времето.Имат си много недостатъци в изработката, но следващите ще са по-добри, важното за мен е , че не ми се напукаха.

4 коментара:

Addii каза...

Хайде ,мила Нелка, сподели точната рецепта с мен ,защото ме запали ,доста рових в нета,но така и не се реших да изпробвам някоя,все някой се оплакваше и реших да изчакав теб!
А относно бурканчетата,много са сладурски!

Маги каза...

Много хубави са станали бурканчетата. Браво на теб, че си открила точната рецепта. :)

Nelka каза...

Ади, рецептата ми е на око, но все пак:

1 чашка царевично нишесте
1 чашка лепило (препоръчвам Moment, има обозначение на тях D-2 .3 и тн., доколкото разбрах това е стандарт за еластичност и тестотоне се свива и пука от него след като изсъхне.Може и и някои от наште Ц-200 лепила да става, но аз пробвах с едно и резултата беше плачевен.)
2 ч.л. глицерин
1ч.л. лимонов сок
1 ч.л.крем- моят е Dove cream
Разбърква се всичко в неметален съд и аз го слагам микровълновата на 800 W и на всеки 15 сек.бъркам, така около 3-4-5 пъти, зависи от количеството.Когато започне да се отлепва от дъното и да става на топки аз го махам и почти веднага започвам да меся около 5-10 мин.(топло е, но се търпи).Ако се превари става твърдо, като гума и не става за нищо (и през това минах).Ако залепва за ръцете е недоварено-това не е проблем, пускам го за още 5-10сек и готово.После го оставям в намазан с крем плик в хладилника-може да стои доста време, аз пробвах 4 дни и му нямаше нищо.Збравих да кажа, че докато го меся също си мажа ръцете обилно с крем и на плота също слагам.Това е, нишо сложно, удоволствието е невероятно.
Успех и като знам какви торти правите, само мога да си представя какви красоти ще излезнат от порцелана.

Danina каза...

Все ги гледам тия бурканчета и се каня да те похваля, ама днес вече ще го направя :) Имаш напредък и се радвам, че този път не се напука! Чакаме още ;)
Благодаря, че сподели рецептата!

Публикуване на коментар