понеделник, 4 април 2011 г.
Студен порцелан 2
понеделник, 4 април 2011 г.
Студен порцелан 2
4 коментара:
- Addii каза...
-
Хайде ,мила Нелка, сподели точната рецепта с мен ,защото ме запали ,доста рових в нета,но така и не се реших да изпробвам някоя,все някой се оплакваше и реших да изчакав теб!
А относно бурканчетата,много са сладурски! - 3 април 2011 г. в 16:20
- Маги каза...
-
Много хубави са станали бурканчетата. Браво на теб, че си открила точната рецепта. :)
- 3 април 2011 г. в 21:33
- Nelka каза...
-
Ади, рецептата ми е на око, но все пак:
1 чашка царевично нишесте
1 чашка лепило (препоръчвам Moment, има обозначение на тях D-2 .3 и тн., доколкото разбрах това е стандарт за еластичност и тестотоне се свива и пука от него след като изсъхне.Може и и някои от наште Ц-200 лепила да става, но аз пробвах с едно и резултата беше плачевен.)
2 ч.л. глицерин
1ч.л. лимонов сок
1 ч.л.крем- моят е Dove cream
Разбърква се всичко в неметален съд и аз го слагам микровълновата на 800 W и на всеки 15 сек.бъркам, така около 3-4-5 пъти, зависи от количеството.Когато започне да се отлепва от дъното и да става на топки аз го махам и почти веднага започвам да меся около 5-10 мин.(топло е, но се търпи).Ако се превари става твърдо, като гума и не става за нищо (и през това минах).Ако залепва за ръцете е недоварено-това не е проблем, пускам го за още 5-10сек и готово.После го оставям в намазан с крем плик в хладилника-може да стои доста време, аз пробвах 4 дни и му нямаше нищо.Збравих да кажа, че докато го меся също си мажа ръцете обилно с крем и на плота също слагам.Това е, нишо сложно, удоволствието е невероятно.
Успех и като знам какви торти правите, само мога да си представя какви красоти ще излезнат от порцелана. - 3 април 2011 г. в 22:27
- Danina каза...
-
Все ги гледам тия бурканчета и се каня да те похваля, ама днес вече ще го направя :) Имаш напредък и се радвам, че този път не се напука! Чакаме още ;)
Благодаря, че сподели рецептата! - 9 април 2011 г. в 9:30
Хайде ,мила Нелка, сподели точната рецепта с мен ,защото ме запали ,доста рових в нета,но така и не се реших да изпробвам някоя,все някой се оплакваше и реших да изчакав теб!
ОтговорИзтриванеА относно бурканчетата,много са сладурски!
Много хубави са станали бурканчетата. Браво на теб, че си открила точната рецепта. :)
ОтговорИзтриванеАди, рецептата ми е на око, но все пак:
ОтговорИзтриване1 чашка царевично нишесте
1 чашка лепило (препоръчвам Moment, има обозначение на тях D-2 .3 и тн., доколкото разбрах това е стандарт за еластичност и тестотоне се свива и пука от него след като изсъхне.Може и и някои от наште Ц-200 лепила да става, но аз пробвах с едно и резултата беше плачевен.)
2 ч.л. глицерин
1ч.л. лимонов сок
1 ч.л.крем- моят е Dove cream
Разбърква се всичко в неметален съд и аз го слагам микровълновата на 800 W и на всеки 15 сек.бъркам, така около 3-4-5 пъти, зависи от количеството.Когато започне да се отлепва от дъното и да става на топки аз го махам и почти веднага започвам да меся около 5-10 мин.(топло е, но се търпи).Ако се превари става твърдо, като гума и не става за нищо (и през това минах).Ако залепва за ръцете е недоварено-това не е проблем, пускам го за още 5-10сек и готово.После го оставям в намазан с крем плик в хладилника-може да стои доста време, аз пробвах 4 дни и му нямаше нищо.Збравих да кажа, че докато го меся също си мажа ръцете обилно с крем и на плота също слагам.Това е, нишо сложно, удоволствието е невероятно.
Успех и като знам какви торти правите, само мога да си представя какви красоти ще излезнат от порцелана.
Все ги гледам тия бурканчета и се каня да те похваля, ама днес вече ще го направя :) Имаш напредък и се радвам, че този път не се напука! Чакаме още ;)
ОтговорИзтриванеБлагодаря, че сподели рецептата!